wp

Los Angeles Şehir Kılavuzu


Los Angeles Şehir Kılavuzu

  • 27.09.2020
  • 1065

 

Genel Bilgiler / Rehber

 

ABD’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Los Angeles, Kaliforniya eyaletinde bulunmaktadır. İsminin İspanyolca anlamından dolayı Melekler Şehri olarak da anılır. 3 milyon 800 bin nüfusa sahiptir. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York’tan sonraki en kalabalık şehri olan Los Angeles, 1781 yılında İspanya kontrolündeki Meksika tarafından keşfedildi. Bugün dünyanın en büyük metropoliten bölgelerinden olan şehir, aynı zamanda ülkenin etnik köken bakımından zengin Kaliforniya eyaletinin de merkezi..

“Kreatif Başkent” ya da “Melekler Şehri” olarak da anılan Los Angeles, bünyesinde Hollywood, Disneyland ve Beverly Hills gibi gezilecek yerleri de bulunduruyor. Bu durum da şehrin her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor.

1800’lü yıllarda şehrin bulunduğu bölgedeki petrol yataklarının ve altın madenlerinin keşfedilmesi Los Angeles’ın bir anda hızla gelişmesini sağladı. Şehir hem bu gelişimin beraberinde getirdikleriyle hem de bünyesinde bulundurduğu güzellikleriyle herkesin gezip görmek istediği gezi rotalarından birine dönüştü.Büyük Okyanus'un doğusunda bulunan Los Angeles, dünyanın en kalabalık metropolit şehirlerinden birisidir.

İlk sinema salonunun 1902 yılında açıldığı yer olmasıyla öne çıkan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli kültür sanat merkezlerinden birine dönüştü ve Hollywood’u da bünyesinde bulundurması sayesinde Los Angeles hala önemli bir kültür sanat merkezi.

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

 

Los Angeles, tropikal ve Akdeniz iklimlerinin etkisinde bir şehir. Bu durum da kentin hiçbir zaman çok soğuk olmamasını sağlıyor. 4 mevsim ziyaret edilebilecek rotalar arasında yer alan Los Angeles’ta sıcaklıklar yıl genelinde 9°C ila 29°C arasında seyrediyor. Şehirde hava sıcaklıkları nadiren 5°C’nin altına düşüyor ya da 34°C üstüne çıkıyor.

Her mevsim ziyaret etmeye uygun şehrin en keyifli olduğu dönem mayıs-kasım aralığı. Bu aylar arasında şehirde ılık mevsim yaşanıyor. Ilık mevsim ise şehri doyasıya ve keyifle keşfetmek için en ideal sıcaklıkları sunuyor.

Sıcaklıkların en düşük olduğu kasım-ocak aralığında şehir ılık ve yağışlı oluyor. Hava çok soğuk olmadığı için şehri kış mevsiminde keşfetmek de son derece keyifli bir deneyim.

 

Nasıl Gidilir

 

Ülkemizden Los Angeles’a İstanbul’dan direkt uçuşlarla ya da aktarmalı uçuşlarla gidilebilir. Türk Hava Yolları’nın her gün düzenlenen direkt uçuşuyla şehre İstanbul’dan yaklaşık 14 saatte ulaşılabilir. Aktarmalı uçuşlardan biri tercih edilecekse ülkemizden Los Angeles’a gitmek seçilen güzergaha göre 1,5 günden daha uzun bile sürebiliyor. Aktarmalı uçuşlarda genellikle Moskova, Amsterdam, Denver, New York, Şikago, San Francisco gibi popüler destinasyonlar üzerinden Los Angeles’a aktarma yapılıyor.

Los Angeles International Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için tercih edebileceğiniz seçeneklerin başında FlyAway otobüsleri var. Bu otobüsleri tercih ederseniz yaklaşık 35 dakikada merkeze ulaşabilirsiniz. Araç kiralama, LYFT ve taksi ise bu yolculuk için tercih edebileceğiniz diğer seçenekler.

 

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

 

Los Angeles mutfak kültürü dendiğinde akla öncelikli olarak fast food geliyor. Hamburger, sosisli sandviç, tost çeşitleri, pizza ve taco gibi lezzetler yolunuz şehre düştüğünde denemeniz gereken ilk lezzetler. .

Tabii, metropolün mutfağı fast food’dan ibaret değil. Farklı ülkelerin mutfaklarından lezzetli yemeklerin özenle hazırlanmış halleri Los Angeles’taki restoranlarda lezzet severleri bekliyor. Burada Çin, Hint, Türk, İtalyan, Fransız ve Fas mutfaklarından lezzetli yemekler tadabilirsiniz. Her ne kadar Japon kültürüyle özdeşleşmiş bir yiyecek olsa da bugüne dek yediğiniz en keyifli sushileri şehirdeki California Rock'n Sushi LA’de tadabilirsiniz. İtalya’nın ünü sınırları aşan lezzeti pizzanın unutamayacağınız bir versiyonunu tatmak isterseniz L.A.'S Original Pizzeria’ya ya da Superfine Pizza’ya gidebilirsiniz. Eğer içindeki malzemelerle başınızı döndürecek lezzette bir sandviç tatmak isterseniz French Dip isimli lezzetli sandviçin en lezzetli versiyonlarını Los Angeles’ta bulabilirsiniz. Philippe The Original’de keyifli bir mola verip bu biftekli sandviçin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

 

 

  • Hollywood Sign

    Los Angeles’ta ilk görülmesi gereken yer tabii ki de sembolik Hollywood tabelası. İlk olarak 1923 yılında tahta ve sac levhadan yapılan sonrasında 1978 yılında çelikle yeniden yapılarak sağlamlaştırılan Hollywood Sign, Santa Monica Dağları’nda, Hollywood Hills-Mount Lee Tepesi’nde bulunuyor. Burası yalnızca Los Angeles’ın değil tüm Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli sembollerinden biri.

  • Dowtown

    Şehrin en ünlü müzelerini, en keyifli restoranlarını, en görkemli gökdelenlerini bünyesinde bulunduran ve hem sosyal aktivitelerin hem de gezilecek yerlerin yoğun olduğu Downtown, Los Angeles’a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer. Buradan Çin Mahallesi’ni, El Pueblo Tarihi Parkı’nı ve restoranlarla ünlü Olvera Caddesi’ni ziyaret etmeden ayrılmamalısınız.

  • Beverly Hills

    Şehrin en lüks ve şaşalı bölgesi Beverly Hills, göz alıcı villalar, palmiye ağaçları, lüks araçlar, pahalı restoranlar ve ünlü alışveriş mağazalarıyla dolu bir yer. Siz de zenginlik ve refah dolu bir ortamda vakit geçirmek, lezzetli yemekler yemek ve alışveriş yapmak isterseniz Los Angeles gezi planınızda Beverly Hills’e de mutlaka yer vermelisiniz.

  • Venice Plajı

    Los Angeles’ta geçen filmlerde hep bir plaj karşımıza çıkar ya, işte o yer Venice Plajı. Şehrin en güzel plajlarından olmasıyla öne çıkan Venice, aynı zamanda kaykay sürmeyi çok sevenler tarafından da tercih ediliyor. Hatta palmiyelerle dolu bir yürüyüş yolu içermesi sayesinde turistler de Venice Plajı’nda çoğu zaman denizi seyrederek yürüyüş yapıyor. Siz de keyifli bir yürüyüş yapmak, sörf deneyimini tatmak ya da bol bol yüzmek isterseniz Venice Plajı listenizde olmalı.

  • Disneyland

    Los Angeles şehir merkezinin güneyinde konumlanmış, 1955 yılında Walt Disney tarafından kurulmuş Disneyland ve hemen yanında yetişkinler için tasarlanmış Disney California Adventure parkları şehrin en popüler cazibe noktalarından. Yediden yetmişe herkesin mutlaka eğlenecek bir şey bulacağı Disneyland, dünyanın en ünlü çizgi film karakterleriyle dolu başlı başına özel bir dünya. Yaşınız kaç olursa olsun bu dünyada zaman geçirmek size çok iyi gelecek.

  • Sunset Bulvarı

    Hollywood’un kendine has kültürünün sembol alanlarından Sunset Bulvarı, Downtown Hollywood’dan başlayıp Santa Monica’ya dek devam eden 35 kilometre uzunluğunda bir bulvar. Siz de Los Angeles’a gitmişken neonlarla dolu tabelaları izleyerek bu kalabalık bulvardan geçebilirsiniz.

  • Universal Stüdyoları

    Hollywood’u bünyesinde bulunduruyor oluşu sayesinde sinema dendiğinde öne çıkan şehirlerden biri olan Los Angeles’ta 1 saatlik turlara katılabileceğiniz ve işin mutfağını da görebileceğiniz Universal Stüdyoları da var. Siz de bu turlar sayesinde Harry Potter, Jurassic Park, Geleceğe Dönüş, Hızlı ve Öfkeli gibi filmlerin setlerini bu turlarla görebilirsiniz.

  • Şöhret Kaldırımı

    Los Angeleslılar tarafından çok sevilmese de Şöhret Kaldırımı şehirde turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden. Dünyaca ünlü kişilerin isimlerinin anısına bir yıldızın bulunduğu bu kaldırıma her yıl yeni yıldızlar ekleniyor. Siz de Brad Pitt, Tom Cruise, Anne Hathaway, Michael Jackson, Anthony Hopkins, Penelope Cruz gibi isimlerin ve çok daha fazlasının yıldızlarıyla dolu bir yolda yürümek isterseniz Los Angeles gezinizde bu kaldırımı da görmelisiniz

     

Ne Yapılır

 

-Los Angeles’ta yapmanız gereken şeylerden ilki Universal Stüdyoları’na yapılan turlardan birine katılmak olacak. Bu sayede çok sevdiğiniz filmlerin eşsiz atmosferlerini yerinde deneyimleyebilirsiniz.

-Hollywood Sign’ı yakından görmek için Griffith Park’a gidin. Parkta tabelaların manzarasına en iyi bakan yeri seçin ve anın keyfini çıkarın.

-Hollywood ünlü yıldızların evleriyle dolu. Siz de bu evlerle dolu sokaklarda gezebilirsiniz. Belki bu sayede favori aktörlerinizden biriyle karşılaşabilirsiniz.

-Disneyland’de bir çocuk gibi doyasıya eğlenin.

-Filmlerde gördüğünüz Venice Beach’te denizin, güneşin tadını çıkarın.

-Los Angeles’ta dünyaca ünlü konser salonları var. Walt Disney Concert Hall’da ya da Hollywood Bowl’da bir konsere katılın.

--Art District’teki graffitileri görün.

 

Gece Hayatı / Bar / Eğlence

 

Los Angeles, hareketli gece hayatıyla bilinen şehirlerden biri. Burada yalnızca sahne performansları, bar ve gece kulüpleri yok. Sabaha kadar süren eğlenceli plaj partileri de Los Angeles gece hayatının en önemli bileşenlerinden biri.

Eğer şehre gitmişken bir plaj partisinde sabaha dek dans etmek isterseniz Malibu ya da Venice plajlarından birine gidebilirsiniz.

Geceyi içkinizi yudumlarken müzik dinleyerek geçirmek isterseniz Los Angeles’ta caz, rock, pop ve blues tarzlarında canlı müzik gösterilerinin olduğu mekanlara gidebilirsiniz.

Lüks bir barda takılmak isterseniz Hollywood Bulvarı’ndaki mekanlardan birine şans verebilirsiniz.

Los Angeles’ın öne çıkan gece hayatı mekanları:

Angel City Brewery: Farklı bira çeşitlerini denemek için tercih edebileceğiniz bu bira fabrikasının ambiyansı da çok keyifli. Eğer bira sevdiğiniz içeceklerden biriyse bu mekan sizin Los Angeles’taki favorilerinizden olabilir. Avalon Hollywood: Los Angeles’ta canlı müzik yapılan en popüler mekanlardan olan Avalon Hollywood, tarihi bir gece kulübü. Dragonfly: Şehirdeki en eğlenceli mekanlardan Dragonfly, Santa Monica Bulvarı’nda konumlanmış bir gece kulübü. Özellikle doğum günü partileri için tercih edilen Dragonfly’da farklı içki çeşitlerini deneyebilirsiniz.

 

Alışveriş / Ne Alınır

 

Jean pantolon, ayakkabı, çanta ve kıyafet arayanlar için çok sayıda ünlü markanın Los Angeles’ta mağazasını bulmak mümkün. Bazı noktalarda vergiden muaf ürünler de bulabilirsiniz. Beverly Bulvarı’nda bulunan  Golden Triangle, Prada Epicentorare ve Los Feliz Street çok sayıda mağazayı bir arada bulabileceğiniz caddeler. Yine de outlet mağazalardan alışveriş yapmak sizin için daha ucuz bir yöntem olacaktır, Citadel Outlets onlarca firmayı bir arada bulabileceğiniz güzel bir alternatif.

Ayrıca şehirde bulunan pazarlar da alışveriş için farklı bir şeyler arayanlar için uygun. Küçük Hindistan, Çin, Kore ve Japon mahallelerinde Asya kültürüne ait hediyelik eşyalar ve kıyafetler bulabilirsiniz.

 

 

Festival / Fuar

 

 

  • Altın Küre Film Ödülleri (Her yıl Ocak)

  • Los Angeles Maratonu (Her yıl Mart)

  • Los Angeles Onur Yürüyüşü (Haziran ayının son Pazar günü)

  • Lobster Yemek Festivali (Her yıl Eylül)

  • Noel Bot Festivali ( Her yıl Aralık ayında)

 

Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

 

 

  • 1 Ocak - Yılbaşı

  • Şubat ayı 3. pazartesi: Washington'un Doğum Günü

  • Haziran - Martin Luther'in doğumgünü

  • 4 Temmuz - Bağımsızlık Günü

  • Ekim - Şükran Günü

  • Ekim - Amerikan'ın keşfi

  • 25 Aralık - Noel

 

 

Dikkat Edilmesi Gerekenler / Önemli Bilgiler

 

Los Angeles ile ilgili dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hava kirliliğidir. Şehir yapılan önleme çalışmalarına rağmen istenilen kalitede bir havaya sahip değildir. Şehir her ne kadar güvenlik açısından iyi bir konumda olsa da Skid Row ve Güney Merkez diye bilinen bölgelere çok geç saatlerde gitmemekte fayda var.

 

Konaklanması Önerilen Bölgeler

 

Ulaşım

 

Los Angeles şehir içi ulaşım birçok yanıyla diğer şehirlerden ayrılır. Bunların başında toplu taşıma araçları ve taksilerin neredeyse yok denecekkadar az olmasını sayabiliriz. Bunun temel nedeni şehir içi mesafelerin uzun olması ve otomobil almanın ya da kiralamanın ucuz olmasıdır.

Los Angeles 16 yaşını geçen hemen hemen herkesin araba kullandığı bir şehirdir. Beverly Hills gibi zenginlerin oturduğu bölgelerde SUV denilen ciplerin ve pahalı araçların sayısı oldukça fazla. Genelde şehir içi yolların büyük bir kısmı 6-8 şeritli.

Los Angeles'ın merkez bölgeleri dışında taksi bulmak çok zor ve de taksiler pahalı eğer araba kullanıyorsanız, kiralamanızı tavsiye ederiz. Belediye tarafından çalıştırılan bir otobüs firması ve şehir merkezinde metrosu da var. Genelde bu metrolarda ve otobüslerde bisiklet koymak için ayrıca bölümler. Şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını arttırmak istiyorlar. Otobüsler renklere göre farklı rotalara gidiyor. Beverly Hills ve Sunset Bulvarı için kırmızı rota, Santa Monica için sarı rota, Universal Studios’a gitmek için mavi rota ve şehir merkezi yani Downtown’a gitmek için mor rotaya giden otobüslere binebilirsiniz.

 

Nerede Kalınır


Best Western Plus Route 66 Glendora Inn

Omni Los Angeles Hotel at California Plaza

Days Inn by Wyndham Los Angeles Venice Beach

Regency Motel
 
 
 
Şehrin Künyesi
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri
Bilinen İsimleri: LA, City of Los Angeles
Dil: İngilizce
Nüfus: 14.940.000 (2010)
Din: Hristiyan
Tel Kodu: +1 213
Para Birimi: Dolar(USD)
Zaman Dilimi: Pasifik Zaman Dilimi (UTC-08:00)
Vize: Amerikan Konsolosluğu
Konsolosluk: 6300 Wilshire Blvd.,Suite 2010, Los Angeles, CA 90048
 


Los Angeles Şehir Kılavuzu


Los Angeles Şehir Kılavuzu

 

Genel Bilgiler / Rehber

 

ABD’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Los Angeles, Kaliforniya eyaletinde bulunmaktadır. İsminin İspanyolca anlamından dolayı Melekler Şehri olarak da anılır. 3 milyon 800 bin nüfusa sahiptir. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York’tan sonraki en kalabalık şehri olan Los Angeles, 1781 yılında İspanya kontrolündeki Meksika tarafından keşfedildi. Bugün dünyanın en büyük metropoliten bölgelerinden olan şehir, aynı zamanda ülkenin etnik köken bakımından zengin Kaliforniya eyaletinin de merkezi..

“Kreatif Başkent” ya da “Melekler Şehri” olarak da anılan Los Angeles, bünyesinde Hollywood, Disneyland ve Beverly Hills gibi gezilecek yerleri de bulunduruyor. Bu durum da şehrin her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor.

1800’lü yıllarda şehrin bulunduğu bölgedeki petrol yataklarının ve altın madenlerinin keşfedilmesi Los Angeles’ın bir anda hızla gelişmesini sağladı. Şehir hem bu gelişimin beraberinde getirdikleriyle hem de bünyesinde bulundurduğu güzellikleriyle herkesin gezip görmek istediği gezi rotalarından birine dönüştü.Büyük Okyanus'un doğusunda bulunan Los Angeles, dünyanın en kalabalık metropolit şehirlerinden birisidir.

İlk sinema salonunun 1902 yılında açıldığı yer olmasıyla öne çıkan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli kültür sanat merkezlerinden birine dönüştü ve Hollywood’u da bünyesinde bulundurması sayesinde Los Angeles hala önemli bir kültür sanat merkezi.

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

 

Los Angeles, tropikal ve Akdeniz iklimlerinin etkisinde bir şehir. Bu durum da kentin hiçbir zaman çok soğuk olmamasını sağlıyor. 4 mevsim ziyaret edilebilecek rotalar arasında yer alan Los Angeles’ta sıcaklıklar yıl genelinde 9°C ila 29°C arasında seyrediyor. Şehirde hava sıcaklıkları nadiren 5°C’nin altına düşüyor ya da 34°C üstüne çıkıyor.

Her mevsim ziyaret etmeye uygun şehrin en keyifli olduğu dönem mayıs-kasım aralığı. Bu aylar arasında şehirde ılık mevsim yaşanıyor. Ilık mevsim ise şehri doyasıya ve keyifle keşfetmek için en ideal sıcaklıkları sunuyor.

Sıcaklıkların en düşük olduğu kasım-ocak aralığında şehir ılık ve yağışlı oluyor. Hava çok soğuk olmadığı için şehri kış mevsiminde keşfetmek de son derece keyifli bir deneyim.

 

Nasıl Gidilir

 

Ülkemizden Los Angeles’a İstanbul’dan direkt uçuşlarla ya da aktarmalı uçuşlarla gidilebilir. Türk Hava Yolları’nın her gün düzenlenen direkt uçuşuyla şehre İstanbul’dan yaklaşık 14 saatte ulaşılabilir. Aktarmalı uçuşlardan biri tercih edilecekse ülkemizden Los Angeles’a gitmek seçilen güzergaha göre 1,5 günden daha uzun bile sürebiliyor. Aktarmalı uçuşlarda genellikle Moskova, Amsterdam, Denver, New York, Şikago, San Francisco gibi popüler destinasyonlar üzerinden Los Angeles’a aktarma yapılıyor.

Los Angeles International Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için tercih edebileceğiniz seçeneklerin başında FlyAway otobüsleri var. Bu otobüsleri tercih ederseniz yaklaşık 35 dakikada merkeze ulaşabilirsiniz. Araç kiralama, LYFT ve taksi ise bu yolculuk için tercih edebileceğiniz diğer seçenekler.

 

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

 

Los Angeles mutfak kültürü dendiğinde akla öncelikli olarak fast food geliyor. Hamburger, sosisli sandviç, tost çeşitleri, pizza ve taco gibi lezzetler yolunuz şehre düştüğünde denemeniz gereken ilk lezzetler. .

Tabii, metropolün mutfağı fast food’dan ibaret değil. Farklı ülkelerin mutfaklarından lezzetli yemeklerin özenle hazırlanmış halleri Los Angeles’taki restoranlarda lezzet severleri bekliyor. Burada Çin, Hint, Türk, İtalyan, Fransız ve Fas mutfaklarından lezzetli yemekler tadabilirsiniz. Her ne kadar Japon kültürüyle özdeşleşmiş bir yiyecek olsa da bugüne dek yediğiniz en keyifli sushileri şehirdeki California Rock'n Sushi LA’de tadabilirsiniz. İtalya’nın ünü sınırları aşan lezzeti pizzanın unutamayacağınız bir versiyonunu tatmak isterseniz L.A.'S Original Pizzeria’ya ya da Superfine Pizza’ya gidebilirsiniz. Eğer içindeki malzemelerle başınızı döndürecek lezzette bir sandviç tatmak isterseniz French Dip isimli lezzetli sandviçin en lezzetli versiyonlarını Los Angeles’ta bulabilirsiniz. Philippe The Original’de keyifli bir mola verip bu biftekli sandviçin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

 

 

  • Hollywood Sign

    Los Angeles’ta ilk görülmesi gereken yer tabii ki de sembolik Hollywood tabelası. İlk olarak 1923 yılında tahta ve sac levhadan yapılan sonrasında 1978 yılında çelikle yeniden yapılarak sağlamlaştırılan Hollywood Sign, Santa Monica Dağları’nda, Hollywood Hills-Mount Lee Tepesi’nde bulunuyor. Burası yalnızca Los Angeles’ın değil tüm Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli sembollerinden biri.

  • Dowtown

    Şehrin en ünlü müzelerini, en keyifli restoranlarını, en görkemli gökdelenlerini bünyesinde bulunduran ve hem sosyal aktivitelerin hem de gezilecek yerlerin yoğun olduğu Downtown, Los Angeles’a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer. Buradan Çin Mahallesi’ni, El Pueblo Tarihi Parkı’nı ve restoranlarla ünlü Olvera Caddesi’ni ziyaret etmeden ayrılmamalısınız.

  • Beverly Hills

    Şehrin en lüks ve şaşalı bölgesi Beverly Hills, göz alıcı villalar, palmiye ağaçları, lüks araçlar, pahalı restoranlar ve ünlü alışveriş mağazalarıyla dolu bir yer. Siz de zenginlik ve refah dolu bir ortamda vakit geçirmek, lezzetli yemekler yemek ve alışveriş yapmak isterseniz Los Angeles gezi planınızda Beverly Hills’e de mutlaka yer vermelisiniz.

  • Venice Plajı

    Los Angeles’ta geçen filmlerde hep bir plaj karşımıza çıkar ya, işte o yer Venice Plajı. Şehrin en güzel plajlarından olmasıyla öne çıkan Venice, aynı zamanda kaykay sürmeyi çok sevenler tarafından da tercih ediliyor. Hatta palmiyelerle dolu bir yürüyüş yolu içermesi sayesinde turistler de Venice Plajı’nda çoğu zaman denizi seyrederek yürüyüş yapıyor. Siz de keyifli bir yürüyüş yapmak, sörf deneyimini tatmak ya da bol bol yüzmek isterseniz Venice Plajı listenizde olmalı.

  • Disneyland

    Los Angeles şehir merkezinin güneyinde konumlanmış, 1955 yılında Walt Disney tarafından kurulmuş Disneyland ve hemen yanında yetişkinler için tasarlanmış Disney California Adventure parkları şehrin en popüler cazibe noktalarından. Yediden yetmişe herkesin mutlaka eğlenecek bir şey bulacağı Disneyland, dünyanın en ünlü çizgi film karakterleriyle dolu başlı başına özel bir dünya. Yaşınız kaç olursa olsun bu dünyada zaman geçirmek size çok iyi gelecek.

  • Sunset Bulvarı

    Hollywood’un kendine has kültürünün sembol alanlarından Sunset Bulvarı, Downtown Hollywood’dan başlayıp Santa Monica’ya dek devam eden 35 kilometre uzunluğunda bir bulvar. Siz de Los Angeles’a gitmişken neonlarla dolu tabelaları izleyerek bu kalabalık bulvardan geçebilirsiniz.

  • Universal Stüdyoları

    Hollywood’u bünyesinde bulunduruyor oluşu sayesinde sinema dendiğinde öne çıkan şehirlerden biri olan Los Angeles’ta 1 saatlik turlara katılabileceğiniz ve işin mutfağını da görebileceğiniz Universal Stüdyoları da var. Siz de bu turlar sayesinde Harry Potter, Jurassic Park, Geleceğe Dönüş, Hızlı ve Öfkeli gibi filmlerin setlerini bu turlarla görebilirsiniz.

  • Şöhret Kaldırımı

    Los Angeleslılar tarafından çok sevilmese de Şöhret Kaldırımı şehirde turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden. Dünyaca ünlü kişilerin isimlerinin anısına bir yıldızın bulunduğu bu kaldırıma her yıl yeni yıldızlar ekleniyor. Siz de Brad Pitt, Tom Cruise, Anne Hathaway, Michael Jackson, Anthony Hopkins, Penelope Cruz gibi isimlerin ve çok daha fazlasının yıldızlarıyla dolu bir yolda yürümek isterseniz Los Angeles gezinizde bu kaldırımı da görmelisiniz

     

Ne Yapılır

 

-Los Angeles’ta yapmanız gereken şeylerden ilki Universal Stüdyoları’na yapılan turlardan birine katılmak olacak. Bu sayede çok sevdiğiniz filmlerin eşsiz atmosferlerini yerinde deneyimleyebilirsiniz.

-Hollywood Sign’ı yakından görmek için Griffith Park’a gidin. Parkta tabelaların manzarasına en iyi bakan yeri seçin ve anın keyfini çıkarın.

-Hollywood ünlü yıldızların evleriyle dolu. Siz de bu evlerle dolu sokaklarda gezebilirsiniz. Belki bu sayede favori aktörlerinizden biriyle karşılaşabilirsiniz.

-Disneyland’de bir çocuk gibi doyasıya eğlenin.

-Filmlerde gördüğünüz Venice Beach’te denizin, güneşin tadını çıkarın.

-Los Angeles’ta dünyaca ünlü konser salonları var. Walt Disney Concert Hall’da ya da Hollywood Bowl’da bir konsere katılın.

--Art District’teki graffitileri görün.

 

Gece Hayatı / Bar / Eğlence

 

Los Angeles, hareketli gece hayatıyla bilinen şehirlerden biri. Burada yalnızca sahne performansları, bar ve gece kulüpleri yok. Sabaha kadar süren eğlenceli plaj partileri de Los Angeles gece hayatının en önemli bileşenlerinden biri.

Eğer şehre gitmişken bir plaj partisinde sabaha dek dans etmek isterseniz Malibu ya da Venice plajlarından birine gidebilirsiniz.

Geceyi içkinizi yudumlarken müzik dinleyerek geçirmek isterseniz Los Angeles’ta caz, rock, pop ve blues tarzlarında canlı müzik gösterilerinin olduğu mekanlara gidebilirsiniz.

Lüks bir barda takılmak isterseniz Hollywood Bulvarı’ndaki mekanlardan birine şans verebilirsiniz.

Los Angeles’ın öne çıkan gece hayatı mekanları:

Angel City Brewery: Farklı bira çeşitlerini denemek için tercih edebileceğiniz bu bira fabrikasının ambiyansı da çok keyifli. Eğer bira sevdiğiniz içeceklerden biriyse bu mekan sizin Los Angeles’taki favorilerinizden olabilir. Avalon Hollywood: Los Angeles’ta canlı müzik yapılan en popüler mekanlardan olan Avalon Hollywood, tarihi bir gece kulübü. Dragonfly: Şehirdeki en eğlenceli mekanlardan Dragonfly, Santa Monica Bulvarı’nda konumlanmış bir gece kulübü. Özellikle doğum günü partileri için tercih edilen Dragonfly’da farklı içki çeşitlerini deneyebilirsiniz.

 

Alışveriş / Ne Alınır

 

Jean pantolon, ayakkabı, çanta ve kıyafet arayanlar için çok sayıda ünlü markanın Los Angeles’ta mağazasını bulmak mümkün. Bazı noktalarda vergiden muaf ürünler de bulabilirsiniz. Beverly Bulvarı’nda bulunan  Golden Triangle, Prada Epicentorare ve Los Feliz Street çok sayıda mağazayı bir arada bulabileceğiniz caddeler. Yine de outlet mağazalardan alışveriş yapmak sizin için daha ucuz bir yöntem olacaktır, Citadel Outlets onlarca firmayı bir arada bulabileceğiniz güzel bir alternatif.

Ayrıca şehirde bulunan pazarlar da alışveriş için farklı bir şeyler arayanlar için uygun. Küçük Hindistan, Çin, Kore ve Japon mahallelerinde Asya kültürüne ait hediyelik eşyalar ve kıyafetler bulabilirsiniz.

 

 

Festival / Fuar

 

 

  • Altın Küre Film Ödülleri (Her yıl Ocak)

  • Los Angeles Maratonu (Her yıl Mart)

  • Los Angeles Onur Yürüyüşü (Haziran ayının son Pazar günü)

  • Lobster Yemek Festivali (Her yıl Eylül)

  • Noel Bot Festivali ( Her yıl Aralık ayında)

 

Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

 

 

  • 1 Ocak - Yılbaşı

  • Şubat ayı 3. pazartesi: Washington'un Doğum Günü

  • Haziran - Martin Luther'in doğumgünü

  • 4 Temmuz - Bağımsızlık Günü

  • Ekim - Şükran Günü

  • Ekim - Amerikan'ın keşfi

  • 25 Aralık - Noel

 

 

Dikkat Edilmesi Gerekenler / Önemli Bilgiler

 

Los Angeles ile ilgili dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hava kirliliğidir. Şehir yapılan önleme çalışmalarına rağmen istenilen kalitede bir havaya sahip değildir. Şehir her ne kadar güvenlik açısından iyi bir konumda olsa da Skid Row ve Güney Merkez diye bilinen bölgelere çok geç saatlerde gitmemekte fayda var.

 

Konaklanması Önerilen Bölgeler

 

Ulaşım

 

Los Angeles şehir içi ulaşım birçok yanıyla diğer şehirlerden ayrılır. Bunların başında toplu taşıma araçları ve taksilerin neredeyse yok denecekkadar az olmasını sayabiliriz. Bunun temel nedeni şehir içi mesafelerin uzun olması ve otomobil almanın ya da kiralamanın ucuz olmasıdır.

Los Angeles 16 yaşını geçen hemen hemen herkesin araba kullandığı bir şehirdir. Beverly Hills gibi zenginlerin oturduğu bölgelerde SUV denilen ciplerin ve pahalı araçların sayısı oldukça fazla. Genelde şehir içi yolların büyük bir kısmı 6-8 şeritli.

Los Angeles'ın merkez bölgeleri dışında taksi bulmak çok zor ve de taksiler pahalı eğer araba kullanıyorsanız, kiralamanızı tavsiye ederiz. Belediye tarafından çalıştırılan bir otobüs firması ve şehir merkezinde metrosu da var. Genelde bu metrolarda ve otobüslerde bisiklet koymak için ayrıca bölümler. Şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını arttırmak istiyorlar. Otobüsler renklere göre farklı rotalara gidiyor. Beverly Hills ve Sunset Bulvarı için kırmızı rota, Santa Monica için sarı rota, Universal Studios’a gitmek için mavi rota ve şehir merkezi yani Downtown’a gitmek için mor rotaya giden otobüslere binebilirsiniz.

 

Nerede Kalınır


Best Western Plus Route 66 Glendora Inn

Omni Los Angeles Hotel at California Plaza

Days Inn by Wyndham Los Angeles Venice Beach

Regency Motel
 
 
 
Şehrin Künyesi
Ülke: Amerika Birleşik Devletleri
Bilinen İsimleri: LA, City of Los Angeles
Dil: İngilizce
Nüfus: 14.940.000 (2010)
Din: Hristiyan
Tel Kodu: +1 213
Para Birimi: Dolar(USD)
Zaman Dilimi: Pasifik Zaman Dilimi (UTC-08:00)
Vize: Amerikan Konsolosluğu
Konsolosluk: 6300 Wilshire Blvd.,Suite 2010, Los Angeles, CA 90048